De avondklok wordt verlengd tot en met 15 maart 04.30 uur. De voorwaarden blijven hetzelfde. Studenten en docenten die praktijklessen volgen en volwassenenonderwijs in het examenjaar worden vanaf 3 maart uitgezonderd van de avondklok. Vanaf 1 maart gaan alle leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo minimaal een dag per week naar school. De buitenschoolse opvang blijft gesloten. Vanaf 3 maart mogen jongeren t/m 26 jaar met meer dan twee personen samen buiten sporten op sportaccommodaties. Ook contactberoepen zoals kappers en masseurs mogen weer uitgeoefend worden. De verruiming geldt ook voor rijinstructeurs. Vanaf 3 maart mogen winkels op afspraak, maximaal 2 klanten per verdieping, ontvangen. De vliegverboden worden verlengd tot 4 maart. De eerder vastgestelde uitzonderingen blijven van kracht. Op 8 maart beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 16 maart nodig zijn.