Burgemeester Roland van Kessel kreeg afgelopen dinsdag als voorzitter van de gemeenteraad 1.871 handtekeningen, die zijn binnengekomen op de petitie die eind vorig jaar is gestart tegen de plannen van het COA voor de herontwikkeling van het azc-terrein in Budel. Met de petitie dringen de initiatiefnemers aan op een goede afweging ten aanzien van de aanpassing van het bestemmingsplan dat nodig is om het COA groen licht te kunnen geven voor hun herontwikkelingsplannen van het azc Budel. In totaal hebben 1.871 personen de petitie onderschreven. 43% heeft dit met een tekst toegelicht. 86% van de ondertekenaars is woonachtig in de gemeente Cranendonck. Circa 90% van de ondertekenaars die hun petitie met een tekst heeft toegelicht noemt het gevoel van onveiligheid als belangrijkste argument. Roland van Kessel noemt het een belangrijke bron van informatie en zal de petitie door leiden naar de gemeenteraad, zodat deze signalen worden meegenomen in hun afwegingen,