Er moet veel meer en in een hoger tempo gebouwd worden in alle Cranendonckse kernen. De gemeente trekt twee ton uit om meer ambtenaren aan te trekken voor de afdeling bouwen en wonen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Na de zomervakantie komt het college met een brief over de ontwikkelingen op het gebied van bouwen en wonen. Hoewel de gemeente een financiële meevaller van 3,3, miljoen euro kan inboeken, gaat de burger daar nog niet veel van merken. Het grootste gedeelte is in de pot Algemene Reserves gestopt. Dat geld mag dan niet structureel ingezet worden. Het is zelfs mogelijk dat de ozb voor komend jaar extra verhoogd moet worden. Wethouder Frans Kuppens wilde wel de toezegging doen dat de extra verhoging van 2,8 procent – bovenop de al afgesproken twee procent – alleen wordt opgelegd als het financieel echt noodzakelijk is.