Een kermis met een feesttent, zoals men dat in Gastel gewend is. Op het Cornelisplein barstte het feest zaterdag los, de kermis is van start gegaan, aldus het Eindhovens Dagblad. Dat past allemaal binnen de geldende coronaregels. De organisatie, Stichting Gastel Kermis, is er zich van bewust dat er met die regels serieus moet worden omgegaan. Bij de ingang van de tent wordt de QR-code gecontroleerd. Vrijwel alle jongeren staan al met de QR-code op het mobieltje en de ID-kaart klaar. De opbrengst van de feesttent gaat voor een groot deel naar de kinderen. Kinderen die een kleurplaat inleverden – en dat deden vrijwel alle Gastelnaartjes – kregen een kermisbon ter waarde van twintig euro. Ook is de complete kermis op dinsdagmiddag een uurtje afgehuurd voor de basisschoolkinderen. De kermis duurt nog tot en met dinsdag.