Nederland kent in de eerste helft van de 20ste eeuw een groot aantal getalenteerde vrouwelijke kunstenaars. Zij maken onderscheidend werk en doen hierin niet onder voor hun mannelijke collega’s. Toch krijgt hun werk lang niet altijd de aandacht die het verdient. Om dit recht te zetten, organiseren Museum Dr8888 en De Wieger Deurne de tentoonstelling Vrouwenpalet. Centraal staan 100 werken van 24 vooruitstrevende Nederlandse kunstenaars zoals Charley Toorop, Jacoba van Heemskerck van Beest, Else Berg, Lou Loeber, Alida Jantina Pott, Jo Koster, Edith van Leckwyck, Anna Sluijter, Nola Hatterman, Elisabeth Stoffers en Jemmy van Hoboken. Er is ruim aandacht voor de levens van de vrouwen en de keuzes die zij voor hun carrière maakten. De tentoonstelling is van 9 Juli t/m 20 November te zien in De Wieger te Deurne.