In 2021 werden er in de Limburgse dierenasielen maar liefst 4.000 katten binnengebracht, waaronder helaas ook nakomelingen van gewone huiskatten. Om katteneigenaars te stimuleren om hun huiskat of kittens onvruchtbaar te laten maken, voorziet de stad Hamont-Achel in samenwerking met Provincie Limburg kortingsbonnen voor kattensterilisatie. Vanaf maandag 14 februari kan je een kortingsbon voor kattensterilisatie afhalen op de milieudienst. Je maakt hiervoor telefonisch een afspraak via 011 51 05 29. Met deze kortingsbon krijg je 25 euro korting indien je je katten laat steriliseren voor 15 september bij een Limburgse dierenarts. Let wel: per adres kan je maximum twee kortingsbonnen bekomen. Sinds april 2018 is sterilisatie en registratie van katten verplicht. Zie je een zwerfkat lopen? Meld dit dan meteen bij de milieudienst.