De senioren van Heeze-Leende waren vrijdag 4 maart welkom in dorpshuis ‘t Perron in Heeze om naar de ideeën van de politieke partijen te luisteren. Aansluitend konden vragen gesteld worden aan de lijsttrekkers of hun vervanger.

De woordvoerders van de acht lokale partijen hadden het vooral over WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en de toekomst voor de senioren. Heeze-Leende vergrijst. De ouderen willen vaak kleiner en beschermd wonen. Daarom ook meer bouwen voor senioren op plekken in het centrum. Dit zorgt voor doorstroming zodat er voor de ‘jongere’ inwoners ook woningen vrij komen. De huidige inwoners van Heeze-Leende moeten als eerste in aanmerking komen voor de huidige en nieuwe woningen. Mantelzorg speelt ook een grote rol bij de senioren. Door bij de eigen kinderen in de buurt te blijven, kunnen deze makkelijker de zorg aan de ouders geven.

De Nieuwendijk in Heeze werd genoemd om grondig aan te pakken. Vooral vooraan deze straat staan al jaren een aantal panden leeg of zijn gesloopt. Het aanzien is geen schoonheid en juist op deze plek zouden senioren woningen of appartementen graag gezien worden.

Ander punt wat bij meerdere partijen naar voren kwam was de veiligheid op straat. Het verkeersluw maken van de kernen. In de centra van de gemeente moet je op de fiets of met de rollator je boodschappen kunnen doen. De auto’s en vooral het vrachtverkeer zou een stuk minder mogen worden. In de kernen wordt ook gestreefd naar de 30 km zone.

Maar ook betere informatie voor senioren. Niet alle senioren zijn vaardig op een tablet of computer. Denk daarbij aan een (drie) maandelijks (glossy) blad waarin duidelijk geschreven wordt over zaken die in de gemeente spelen. Dit in combinatie met diverse verenigingen.

De oppositie partijen waren soms wat ‘zuur’ in hun opmerkingen omdat ze vonden dat de huidige coalitie toch wat aandachtspunten hadden laten liggen.

Tot slot waren alle partijen het met elkaar eens: ga 14, 15 of 16 maart naar de stembus!