De gemeenteraadsverkiezingen naderen met rasse schreden. Reden voor de lokale VVD Heeze-Leende om een oud-dorpsgenoot uit te nodigen: Marielle Paul (1966) en Daan de Kort (1992) uit Veldhoven. Beide zijn nieuwkomers in de Kamer. De ene met een enorme ondernemingskennis, de jongste oud-wethouder uit Veldhoven.

Marielle: “Ik ben een Brabantse, opgegroeid in Heeze met Pakistaanse roots die zich al dertig jaar lang Amsterdammer mag noemen. Mijn ouders kwamen in de jaren zestig vanuit Pakistan naar Nederland, waar mijn vader aan de slag ging bij DAF in Eindhoven.” Haar zus en moeder wonen nog steeds in Heeze.

Marielle analyseert veel in de Johan Cruijff stijl: ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’. Paul heeft veel praktijkervaring: “Ik ben binnen grote en kleine bedrijven verantwoordelijk geweest voor marketing en heb ook enkele jaren een eigen communicatiebureau gehad. Daarnaast volgde ik de politiek en kreeg ik steeds meer behoefte om zelf met vraagstukken aan de slag te gaan. Die behoefte is uitgemond in een Kamerlidmaatschap.”

De Kort was enkele jaren wethouder in Veldhoven. Voor hem was de overstap naar het pluche in Den Haag kleiner. “Laat je niet beperken door je beperking”, is het motto van Daan. De Kort heeft sinds 2008 een visuele beperking. “Ik zie nog maar voor vier procent. Dat gebeurde plotseling. Ineens wilden allerlei instanties bepalen hoe ik mijn leven moest inrichten. Maar ik vind dat je daar zelf over moet kunnen beslissen.”

De aanwezigen konden volop vragen stellen aan beide Kamerleden. Zorgen om woningmarkt en werk in de regio kwam ter sprake. Fijn om bekenden in Den Haag te hebben die je bepaalde zaken kunnen uitleggen maar ook aandacht hebben voor ‘onze’ omgeving. Na afloop werd nog nagepraat in de hal van ‘t Perron.