Tijdens de actie Plastic PeukMeuk willen vrijwilligers in het hele land samen zo’n 250.000 peuken opruimen. Sigarettenfilters zijn met hun microplastics en gifstoffen namelijk erg schadelijk voor de natuur. Wie mee wil doen kan zich aansluiten bij de afvalruimers van de Werkgroep Schoon Geldrop-Mierlo en IVN. Schoon Geldrop-Mierlo en de Mierlose Schonen trekken hierin op met de Werkgroep Duurzaamheid van IVN Geldrop en IVN Mierlo. IVN Mierlo start om half tien vanuit natuurinformatiecentrum ‘t Klokhuis, Goorsedijk 1. IVN Geldrop vertrekt vanaf de Heuvel, bij de passage. Grijpers, hesjes en afvalzakken zijn aanwezig. Voor handschoenen moet men zelf zorgen, (hand)veger en blik kunnen ook nuttig zijn om mee te nemen. Aanmelden vóór 29 juni Voor Geldrop kan dat door een mailtje naar arendbolt@outlook.com, voor Mierlo naar aanmelding@ivnmierlo.nl. Foto Arent Bolt