Maandagmiddag 4 juli zullen oa Joost Eerdmans van JA21 en Caroline van de Plas van de BoerBurgerBeweging alsmede enkele Provinciale Statenleden zich daar persoonlijk laten informeren over de enorme overlast die de gemeente al geruime tijd in zijn greep houd. Zo zullen ze het AZC en hotspot van de overlast het NS Station Maarheeze bezoeken, maar ook gaan ze in gesprek met ondernemers, raadsleden, de wijkagent van het AZC en uiteraard luisteren zij naar de schrijnende verhalen van gedupeerden en slachtoffers. Ook worden overlast ervarende inwoners met klem opgeroepen om de inmiddels ruim 2000x ondertekende petitie te ondertekenen, en daarbij hun persoonlijke verhaal te doen. (www.petities.com/plannen_coa_met_azc) De petitie zal namelijk worden aangeboden aan de Kamerleden, Statenleden en later ook aan Staatssecretaris Eric van der Burg zodat zij zo uitgebreid mogelijk worden geïnformeerd over wat er speelt in de lokale samenleving.