Op zondag 17 juli organiseert IVN Weert e.o. een fietstocht van zo’n 30 km met Weerter landschappen als onderwerp. Aanvang: 9.00 uur. Vertrek: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 Weert Er wordt stilgestaan bij: De Cuypersheuvel: overzicht over het landschap, zandwinning en geologie.De Kruispeel: herstel van een veenmoeras. De Laurabossen: van productie- naar natuurbos. De Kettingdijk: natuurontwikkeling en gradiënten. De Raam en het Wijffelterbroek: een klimaatbuffer. De Tungelroysebeek: hermeanderend door het landschap. Tungelerwallen: een stuifzandlandschap. Herenboeren: terug naar het oude circulaire landbouwsysteem. Deelname aan de fietstocht is gratis. De snelheid zal liggen rond de 15 km/uur. Brood en drinken voor onderweg meenemen. Zo rond 16 uur zijn we weer terug bij het NMC. De excursie wordt geleid door Marianne Poodt, Bèr Peeters en Ad Havermans. Vooraf opgegeven voor deze fietstocht kan via secretariaat@ivnweert.nl .