De brandweer in Cranendonck heeft maandag een drukke werkdag gehad, aldus WeertdeGekste. Rond 8.20 uur werden zij gealarmeerd vanwege een natuurbrand aan de Schoordijk in Budel. Op de locatie waar vorige maand een natuurbrand woedde was de brand opnieuw opgelaaid. De brandweer kwam met twee tankautospuiten en een waterwagen ter plaatse om de brand weer te doven. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nablussen. Rond 12.20 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een natuurbrand aan de Randweg-Oost in Budel. Nabij het AZC woedde een bermbrand. De brand werd opgemerkt door een voorbijganger waarna snel alarm werd geslagen. Het vuur greep snel om zich heen en zorgde voor flinke rookontwikkeling die ook vanuit Weert en de A2 goed was te zien. De brandweer van Budel en Maarheeze kwamen ter plaatse en hebben gezamenlijk de natuurbrand gedoofd.