Bij kinderen met een broer of zus met autisme of een andere beperking gaat het thuis vaak net een beetje anders. Dit kan soms best ingewikkeld zijn. De brussencursus is een cursus waar broers en zussen elkaar ontmoeten. MEE verzorgt in opdracht van het Sociaal Team van de gemeente Heeze-Leende deze cursus. De cursus is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een broer of zus met autisme of een andere beperking. Door middel van gesprekken, activiteiten en oefeningen delen de kinderen ervaringen en gevoelens met elkaar. Ze krijgen informatie over wat een beperking is. De kinderen ervaren dat ze niet de enige zijn met een broer of zus met een beperking. Bovendien is het vaak heel gezellig. De cursus vindt plaats op zeven opeenvolgende woensdagmiddagen. De locatie wordt bepaald naar aanleiding van de woonplaatsen van de deelnemers.