Tijdens de open dag van het AZC in Budel vond zaterdag een demonstratie plaats, aldus Weert de Gekste. Enkele tientallen inwoners van de gemeente Cranendonck lieten van zich horen. Ze zijn de overlast beu en willen dat het AZC zo snel mogelijk dicht gaat. Het protest volgt na een hele reeks van incidenten in de dorpen Budel en Maarheeze. Vooral Maarheeze ondervindt veel overlast door bewoners van het AZC die uit zogenaamde ‘veilige landen’ komen zoals Marokko, Algerije en Tunesië. In een verklaring laten de demonstranten weten: “Wij als inwoners zijn het zat! Echte vluchtelingen zijn welkom, maar na bijna 10 jaar AZC is het genoeg geweest”. Een aantal dagen geleden gingen burgemeester Roland van Kessel en wethouder Hennie Driessen is gesprek met de verantwoordelijk staatssecretaris over de situatie rondom het AZC. Ook ging de staatssecretaris in gesprek met inwoners. De demonstratie bij het AZC vond plaats voor de hoofdingang en de politie hield een oogje in het zeil. De demonstratie verliep zeer gemoedelijk en er werd zelf een biertje gedronken.