Karel Tomeï is luchtfotograaf. Voor zijn werk stijgt hij regelmatig op met een helikopter vanaf thuisbasis vliegveld Eindhoven. Hij maakt foto’s van landschappen van bovenaf. De beelden zijn vlakvullend,er is geen horizon te zien.
Het landschap is aan verandering onderhevig. Al jaren is Tomeï op zoek naar opvallende patronen in het landschap, niet alleen in Nederland, maar ook in België en in Zuid-Afrika. Talloze fotoboeken heeft hij op zijn naam staan, waaronder NLXL.
Voor de expositie is een selectie gemaakt van foto’s waarop iets uit de Middeleeuwen is te zien, maar ook iets uit latere tijden, zodat je je afvraagt ‘Hoezo middeleeuws?!’

De expositie is te bezichtigen van
Zondag 18 augustus – zaterdag 24 augustus: 11.00 – 17.00 uur. Tijdens deze expositie zijn wij ook op maandag 19 en dinsdag 20 augustus geopend.