Groot feest bij afsluiting Brabantsedag 2014

Voor zanger Gerard van Maasakkers was het zijn derde en laatste jaar als cultuurgezant van de Brabantsedag. De wagenbouwersgroepen van de Brabantsedag betreuren zijn vertrek want hij is een inspirerende,betrokken en landelijk bekende gezant. Gerard vond de wagens van zondag: ‘ontroerend, swingend en prachtig’.
Bij de prijsuitreiking van de Brabantsedag, zondagavond, zong Gerard van Maasakkers in de overvolle tent ‘Hé goade mee…’ en iedereen zong mee uit volle borst. Het moet tot in Budel te horen zijn geweest, de woonplaats van Gerard.
De tent achter het gemeentehuis stond afgeladen vol met wagenbouwers en andere geïnteresseerden. En buiten voor de tent stond net zo veel volk. Het was feest, feest, feest, natuurlijk het meest voor de winnende groep Vriendenkring Van Gaal. Ze hadden de eerste prijs verdiend, zo vond de jury, onder andere vanwege de interactie bij het spel met het publiek. Er werden tijdens de optocht tissues uitgedeeld door de spelers en inderdaad, iedereen langs de kant wuifde de emigranten uit die met de stoomboot Red Line vertrokken naar Canada om een nieuw leven te beginnen.
Scheidend voorzitter Frans Bakermans zei dat hij in al die jaren de optocht ‘nog nooit zo mooi had gezien’. ‘En morgen staan de kranten weer vol met mooie koppen over de Brabantsedag’. Hij werd uitgeluid met ‘Zunne goeie hebben wij nog nie gehad…’ Een beter afscheid hadden Bakermans en Van Maasakkers zich niet kunnen wensen.
Maandag wordt het dorp weer schoongeveegd en start de afbraak van de wagens. En langzaamaan worden weer nieuwe ideeën uitgebroed voor een nieuwe, spetterende 58e Brabantsedag.