Rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht, het grootste sorteerstation van Nederland voor het railgoederenvervoer, gaat zaterdag 13 september even open voor het publiek. Vanwege het 175-jarige bestaan vande spoorwegen wordt nu deze unieke kans geboden aan geïnteresseerden.
Met een oppervlakte van 50 hectare en 43 verdeelsporen is emplacement Kijfhoek het enige in zijn soort in Nederland. Zaterdag 13 september van 10.00-17.00 uur organiseert ProRail in samenwerking met Keyrail en DB Schenker een open dag.
De bus voor de rondleiding vertrekt vanaf treinstation Zwijndrecht. Elk half uur vinden rondleidingen over het terrein plaats van 1,5 uur in de bus, afgewisseld met presentaties. Geïnteresseerden moeten zich snel aanmelden (uiterlijk vrijdagmiddag 11 september) via 175jaarspoor.pondres.nl. Meer informatie staat op 175jaarspoor.nl