Woonbehoeftenonderzoek ook in Heeze-Leende

Elke drie jaar laten de 21 gemeenten in Zuidoost Brabant, waaronder Heeze-Leende, samen een regionaal woningmarktonderzoek uitvoeren. Om de woningvoorraad zo goed mogelijk op de woonbehoeften en wensenvan de inwoners te laten aansluiten, is het voor de gemeentebesturen namelijk belangrijk om te weten wat de woonwensen zijn.
De gemeente Heeze-Leende doet ook dit jaar weer mee aan dit onderzoek. Hiervoor wordt een aantal inwoners benaderd door middel van een steekproef. Rond 22 september krijgen de geselecteerden een brief in de bus met het verzoek de vragenlijst in te vullen. Om kosten en papier te besparen is ervoor gekozen de enquêtering uit te voeren via internet.
De vragen in de enquête zijn zo opgesteld dat ze snel en eenvoudig te beantwoorden zijn. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10-15 minuten. De vragen gaan over de huidige woonsituatie, de vorige woonsituatie (als u de afgelopen vijf jaar verhuisd bent) en de gewenste woonsituatie (als u van plan bent binnen nu en vijf jaar te verhuizen).
De resultaten van het onderzoek verschijnen in het voorjaar van 2015. Elke gemeente krijgt haar eigen rapport. In het voorjaar komt er weer een bericht en dan met informatie over de resultaten.