Grootste pompoenevenement Nederland in Asten

Van zaterdag 18 t/m zondag 26 oktober zijn er meer dan 23.000 pompoenen te zien tijdens de Pompoendagen in Museum Klok & Peel. Het thema van de Pompoendagen 2014 is De Gouden Eeuw.
Tijdens de 24e Pompoendagenvinden volop activiteiten plaats. Jong en oud zijn dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur welkom. Er is o.a. een pompoenmarkt, kinderen kunnen hun eigen Halloweenpompoen snijden of een kaarsje maken. Ook zijn er reuze pompoenen en donkere tunnels met kunstig uitgesneden verlichte pompoenen. Er is een spannend sprookjesbos en nog veel meer!
Koopvaardijschip
Het thema “De Gouden Eeuw” komt op verschillende manieren naar voren tijdens het evenement. Zo is er een groot koopvaardijschip gebouwd. Tijdens De Gouden Eeuw werden de eerste pompoenen met dergelijke schepen vanuit Amerika naar Europa vervoerd. In het aangeklede bos, dat zich in de museumtuin bevindt, zijn verschillende 16e eeuwse taferelen te zien.
Pompoenmarkt
Met talloze pompoenen zijn diverse creaties gemaakt, die te bewonderen zijn in de hal van het museum en in de museumtuin. Er is meer dan 550 liter pompoensoep gemaakt. Bezoekers kunnen die proeven.
Reuze pompoenen
Midden in de museumtuin zijn verschillende reuze pompoenen te bezichtigen. Deze zijn zo zwaar dat ze met een heftruck verplaatst moeten worden.
Op woensdag 22 oktober is er een speciale pompoenwedstrijd voor kinderen. Kinderen die die dag een pompoen meenemen naar het museum betalen geen entree (maximaal 2 kinderen per betalende ouder). Zij kunnen die dag hun pompoen aanbieden tussen 12.30u en 13.30u. Er zijn verschillende categorieën, waaronder de grootste, de grappigste, de kleinste en de zwaarste pompoen.
Minst drukke dagen
Wilt het liefste komen op een rustige dag? Als we naar het bezoek van de afgelopen jaren kijken dan voorspellen we dat zaterdag 18, maandag 20 en zaterdag 25 oktober dagen zijn dat het minder druk zal zijn op het evenement.
Als u in Asten woont is het makkelijk wanneer u met de fiets komt. Tevens zal er op zaterdag 18 en donderdag 23 oktober een gratis pendeldienst rijden tussen winkelcentrum Midas en het museum. Het treintje rijdt die dag vanaf 13.00 op en neer.
Op de website van het museum, www.museumklokenpeel.nl vindt u een overzicht van alle speciale activiteiten en entertainment die deze week plaats vinden