30 km zone ook verantwoordelijheid buurt

HEEZE-LEENDE – De gemeente Heeze-Leende ontvangt regelmatig klachten over het hard rijden in woonwijken/buurten. In woonwijken fietsen/lopen /spelen veel (jonge) kinderen. Daarnaast brengen veel ouders/opa’sen oma’s hun kinderen naar school met de fiets. “Helaas kunnen zij niet alles oplossen door middel van het treffen van verkeersmaatregelen en krijgt handhaving door de politie geen tot weinig prioriteit binnen 30km/uur gebieden. Bovendien gaat het vaak om gedrag van de eigen buurtbewoners.” Aldus de gemeente.Daarom wil de gemeente mensen graag toerusten om zelf in actie te kunnen komen voor een veiligere wijk.

De gemeente Heeze-Leende reikt hiervoor dan ook buurtactiepakketten uit zodat bewoners zelf aandacht kunnen vragen voor de maximum snelheid. De methode is laagdrempelig en zorgt voor bewustwording van eigen verkeersgedrag bij medebewoners. Deze actiepakketten zijn door Veilig Verkeer Nederland samengesteld.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Tromp m.tromp@heeze-leende.nl of via tel. nummer: (040) 22 41 492. Extra informatie kunt u vinden de website van de gemeente Heeze-Leende onder: Maximum snelheid van 30km/uur in uw wijk.