Energie coöperatie in de steigers

HEEZE – Op 28 september heeft tijdens een bijeenkomst de vorming plaatsgevonden van een interim-bestuur voor een eigen energiecoöperatie voor Heeze-Leende. Willem Beetz, Jan Reiling, Daniël Tetteroo,Cor van Loon en Irma Beate zullen er voor gaan zorgen dat de energiecoöperatie wordt opgericht en dat de energiecoöperatie haar doelen kan gaan halen.

Wat kan een energiecoöperatie voor u betekenen als inwoner van de gemeente Heeze-Leende? Een energiecoöperatie kan bijvoorbeeld een project starten om gezamenlijk duurzame energie in te kopen. Het collectief inkopen zorgt ervoor dat u een lagere inkoopprijs krijgt voor bijvoorbeeld elektriciteit. Ook kan de energiecoöperatie een project starten om gezamenlijk zonnepanelen in te kopen. Daarnaast beschikt de energiecoöperatie over vrijwilligers die u alles kunnen vertellen over duurzaam opwekken van energie, isoleren van uw woning, bodemenergiesystemen, aanschaf van zonnepanelen etc. Een lid van een energiecoöperatie kan veel voordeel behalen.

Het interim-bestuur gaat nu onderzoeken hoe de coöperatie het beste vorm kan krijgen. Daarbij wordt zeker gekeken naar de opzet van reeds bestaande coöperaties in de regio.