14 NOV. THEATER@STERKSELCITY: HOOGTEPUNT

STERKSEL – Onder de bezielende leiding van Frits Mennen en Ronald Gerards brachten Fanfare de Heerlijkheid Sterksel en de Slagwerkgroep een muzikale avond die zeker een hoogtepunt mag worden genoemd in het jubileumjaar 2015. De gedrevenheid van de dirigenten om er iets fantastisch van te maken spatte er van af en dan kun je tot bijzondere muzikale prestaties komen, zoals  deze. Vijf solisten voegden een extra dimentie toe aan deze mooie avond.
De voorstelling vond plaats in ‘t Scureken bij Kempenhaeghe, een accommodatie die zich prima leent voor zo’n optreden en van alle gemakken is voorzien.
De presentatie was in handen van Ralf van Weerdenburg, die dit keurig deed.
Omroep Brabant was de hele avond aanwezig om opnames te maken in het kader van de Brabantse Dorpen Derby.
De avond werd geopend door burgemeester Paul Verhoeven, die begon met het vragen van een ogenblik stilte in verband met de gebeurtenissen in Parijs, een dag eerder. Vervolgens roemde hij de samenwerking die Muziekvereniging nastreeft en heeft geleid tot een van de negen kanshebbers op het winnen van de Brabantse Dorpen Derby, die zijn geselecteerd uit tweeënnegentig inzendingen.
‘Met elkaar samenwerken in plaats van elkaar te beconcurreren. En wat kan beter verbinden dan muziek?” aldus burgemeester Verhoeven.
De avond begon met African Symphony, een prachtig muziekwerk dat meteen sfeerbepalend was voor deze grotendeels ‘Afrikaanse’ avond en Baby Elephant Walk, gespeeld door de fanfare.
Vervolgens zong Lot Engelen onder begeleiding van de fanfare The Elephant Song. Aan de prachtige stem van Lot zijn we in Sterksel al een beetje gewend, maar dat maakt zijn mooie zang niet minder bijzonder. Lot is pas ‘negenenveertig plus een jaar’ geworden. Het verjaardagsfeestje werd verzet, want er moest geoefend worden voor deze avond!
Tijdens de avond werden op een groot scherm doorlopen beelden getoond die aansloten bij de muziek. Vooral met het ‘thema Afrika’ is dat een sfeervolle aanvulling.
De VIP experience in de personen van Carola Janssen en Carolien Tromp, zorgden voor een aantal hilarische momenten.
De slagwerkgroep speelde Tarzan en de Djembé, een inspirerend werk waarbij de slagwerkers alles uit de kast konden halen.
Onder begeleiding van Frits Mennen op de piano zong Inge Scheepers Wrecling Ball, een prachtige song, die voor Inge geschreven zou kunnen zijn, waarna de slagwerkgroep Livingstone Suite speelde.
‘Laat me’ werd gezongen door Lot Engelen en Renske Groenen. Renske trad al eens op in Sterksel tijdens het oranjeconcert in 2014. Een prachtige, geschoolde stem en een aanwinst voor Sterksel.
De slagwerkgroep vervolgde met Saihla. Daarna speelde de fanfare carnaval des animaux, een nummer dat blijft boeien en mooi werd ondersteund door vijf dansers van DQ Dance.
Het laatste nummer voor de pauze was een muzikale vertolking van ‘Schatje mag ik je foto?’ van Rogier van Oosterhout, die voor dit moment een VIP plaats kreeg toebedeeld.
Na de pauze zong Lot Engelen Het dorp, met op de achtergrond foto’s van ‘oud Sterksel’, waarna In Festive Mood, werd gespeeld door fanfare en slagwerk.
Anouk Kemperman was de jongste solist van de avond: 13 jaar. Wat een ervaring om voor het eerst op te treden voor zo’n groot publiek! Zij zong Ben: goed ingestudeerd, gebracht met gevoel, een mooi debuut.
Via videobeelden presenteerde de Slagwerkgroep School Stress.
I dreamed a dream, een mooie, maar geen gemakkelijke song, werd vertolkt door Inge Scheepers.
Na dit optreden vervolgde de slagwerkgroep met Cool Cat Beat.
Renske Groenen vervolgde, onder begeleiding van de fanfare, met Pour que tu m’aimes encore.
De laatste solist van de avond was Meggy Althuizen, de coach voor SterkselCity bij de Brabantse Dorpen Derby. Zij zong, onder begeleiding van de fanfare, River deep mountain high en wie Meggy kent begrijpt dat dit nummer helemaal bij haar past: temperament en er vol voor gaan.
De slagwerkgroep speelde Eye of the tiger en samen met de fanfare speelde ze als afsluiting Classic Gold, een mooie keuze om zo’n avond te beëindigen.
Aan het einde van de avond werd het accent ook gelegd op de Brabantse Dorpen Derby. Omroep Brabant nam de gelegenheid te baat om een aantal mooie shots te maken voor de volgende uitzending en Rogier kreeg de handen op elkaar voor de finale afsluiting. Rogier: ‘wat een enorme menselijke energie in dit prachtige dorp.’
 
Met dank aan sterksel.nu
Foto: Burgemeester Verhoeven