Woonwijk Kloostervelden in Sterksel wordt werkeljkheid

STERKSEL – Van de 10 woningen in fase 1b van de nieuwe woonwijk Kloostervelden is het hoogste punt bereikt. Alle woningen zijn verkocht. Dit en het openen van een nieuwe speeltuin werd op woensdag 25 november gevierd. 
De genodigden werden welkom geheten door Frank van Groezen van CRA Vastgoed. Hij toonde zich gelukkig deze aantrekkelijke wijk te mogen realiseren.
Vervolgens sprak wethouder Wilma van der Rijt namens de gemeente Heeze-Leende. Ook zij kwalificeerde Kloostervelden als een mooie wijk, waar het fijn wonen is. De verbondenheid met Sterksel en een goede verbinding met Sterksel zijn belangrijk voor Sterkselse gemeenschap. De speelplek, waar behalve de bewoners van Kempenhaeghe ook anderen gebruik van kunnen maken, is een mooie plaats om elkaar te ontmoeten.
Daarna kwam Nico Geurts van de Raad van Bestuur van Kempenhaeghe aan het woord: ‘De mensen die hier wonen hebben geluk, want zij profiteren van twee kanten. De gemeente zorgt voor veel en ook Kempenhaeghe doet dat.’ Hij vroeg een applaus voor Hylke Huizinga, die zich ‘als een terriër’ inzet voor voorzieningen als deze speelplek en de boerderij.
Samen met Femke van Gorp en Robert Schlingemann verrichte hij de officiële openingshandeling door een paar ferme hamerslagen op een paal: ‘Dit is het begin van een brug.’
In de dorpsraadvergadering op 24 november is de verbinding van Kloostervelden met de kern van Sterksel aan de orde geweest. Namens de bewoners van Kloostervelden werd gepleit om het onverharde deel van de Ten Brakeweg tot aan Kloostervelden beter toegankelijk en veiliger te maken voor fietsers, wandelaars en rolstoelgebruikers en te voorzien van voldoende verlichting. Een initiatief hiertoe wordt door de dorpsraad ondersteund.
Foto: Werk In Uitvoering Sterksel