Memphis Depay droeg bestralingsmasker van Cathrien

PSV-aanvaller Memphis Depay droeg zaterdagavond tegen Joda JC een masker dat speciaal voor hem gemaakt is in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. En daar is het ziekenhuis trost op. Depay droeg dezebescherming om te voorkomen dat zijn beschadigde oogkas – een week eerder opgelopen in de wedstrijd tegen Vitesse – nog meer schade opliep. Maar behalve dat het masker er spectaculair en dreigend uitziet, zit er een bijzonder verhaal achter. Dit soort maskers wordt normaal gesproken namelijk niet gemaakt voor sporters, maar voor kankerpatiënten.
Het zogenoemde bestralingsmasker komt uit het Oncologiecentrum van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, waar patiënten die plaatselijk met elektronen op het hoofd bestraald moeten worden, een op maat gemaakt masker krijgen aangemeten.
In het Catharina Ziekenhuis wordt dagelijks met deze techniek gewerkt, maar slechts zelden komt de oncologie-expertise ook van pas in de sportwereld. Na oud-PSV’er Stanislav Manolev en tophockeyers Marcel Balkestein en Thijs Maartens, is Depay de vierde sporter die wegens een hoofdblessure met zo’n masker speelde.

Via onderstaande link kunt u het filmpje bekijken dat het Catharina Ziekenhuis maakte bij het maken van het masker.
http://bit.ly/Q7onvq