Tip de onderzoeksredactie anoniem

Heb je een tip voor de onderzoeksredactie van RTV Horizon, maar wil je liever anoniem blijven? Dat kan! Naast ons reguliere e-mailadres onderzoeksredactie@rtvhorizon.nl, zijn wij te bereiken via Signal, ProtonMail en Telegram.  Hieronder vind je een overzicht van de accounts en contactinformatie. 

Per post

Een brief sturen naar ons studioadres in Maarheeze is altijd mogelijk. Als je deze richt aan “De Onderzoeksredactie”, komt deze bij ons terecht. Het adres vind je op onze website onder het kopje Contact.

Signal

Via de end-to-end-encrypted app Signal (te downloaden via deze link) is het mogelijk om berichten en bestanden versleuteld naar de onderzoeksredactie te sturen. Ook kunnen berichten voor een bepaalde tijd zichtbaar gemaakt worden aan de ontvanger. Na deze tijd, verdwijnen de berichten voor beide partijen. Als algehele anonimiteit gewenst is, kan je gebruik maken van een prepaid-simkaart. Ons nummer op Signal is 06 87223051.

ProtonMail

ProtonMail is een PGP-versleutelde e-mailservice. Om een anonieme e-mail te sturen naar de onderzoeksredactie, moet je een beveiligd account aanmaken bij ProtonMail via deze link. Let op dat je bij het versturen van e-mails dat je gebruik maakt van een apparaat dat vertrouwd is voor jou. Ons e-mailadres van ProtonMail is onderzoeksredactiertvhorizon@protonmail.com.

Telegram

Net als Signal, is Telegram end-to-end-encrypted. Via deze app (te downloaden via deze link), kun je met gemak versleutelde berichten naar de redactie sturen. Ook bij deze berichten is het mogelijk om een self-destruct in te bouwen. Berichten blijven dan voor een bepaalde tijd leesbaar. Als algehele anonimiteit gewenst is, kan je gebruik maken van een prepaid-simkaart. Onze accountnaam op Telegram is OnderzoeksredactieRTVHorizon.