De brandweer en politie zijn donderdagavond rond 21.00 uur gealarmeerd vanwege een gaslek in een oude stal aan de Randweg-Oost in Budel, aldus Weert de Gekste. De oorzaak van het gaslek was opmerkelijk. Toen de eigenaar van de stal donderdagavond een kijkje ging nemen nam hij bij binnenkomst een sterke gaslucht waar. Oorzaak: een doorgezaagde gasleiding. Er was gepoogd om een verwarmingsketel te stelen. Omdat de stal momenteel leeg staat had men misschien gedacht dat de ketel niet meer was aangesloten op het gasnet. De poging om de ketel te stelen werd gestaakt waarna men de benen heeft genomen. Ondertussen stroomde het aardgas de stal in.De brandweer kwam ter plaatse en verrichtte metingen. Er werd inderdaad een verhoogde concentratie aardgas gemeten. In overleg met de Adviseur Gevaarlijke Stoffen werd besloten om de stal te ventileren. Nadat de stal was geventileerd was het gevaar geweken.