Gratis boompjes bij IVN Geldrop-Mierlo en aanleg vogelbosjes

GELDROP-MIERLO – IVN Geldrop-Mierlo mag 750 boompjes en struikjes gratis uitdelen in het kader van Plan Boom, 500 stuks plantgoed in Geldrop en 250 stuks in Mierlo. De actie vindt plaats op zaterdag 9 december van 11.00 tot 12.15 uur, bij De Paardestal (in het kasteelpark) en ’t Klokhuis (Goorsedijk 1 in Mierlo). Hiervoor levert Plan Boom negen soorten inheemse planten. Iedereen mag een paar planten afhalen, ongeacht een lidmaatschap van IVN. Tegelijkertijd presenteren verschillende IVN-werkgroepen zich. Voorafgaand, vanaf 9 uur, gaan vrijwilligers twee vogelbosjes en een struweelhaag aanplanten bij het Elsbroekpad in Geldrop. Wethouder Frans Stravers plant het eerste boompje. Wie zin heeft te helpen, kan zich opgeven via ivngeldrop@gmail.com.