Samenwerking VOS en RTV Horizon

De Valkenswaardse Omroepstichting en RTV Horizon willen intensiever gaan samenwerken. Op termijn willen beide omroepen fuseren. Het wordt dan een streekomroep voor Valkenswaard, Heeze-Leende, Cranendoncken Waalre.
Komende tijd wordt een plan van aanpak gemaakt en worden besluiten genomen over de naam, locatie en praktische invulling, enz. Uitgangspunt is dat vanuit gelijkwaardigheid van beide partners wordt gedacht en gewerkt.
Door krachten te bundelen, kan hogere kwaliteit geboden worden aan kijkers, lezers en luisteraars. Daarnaast wordt ingespeeld op de zogenaamde A2-samenwerking die de gemeenten Heeze-Leende, Cranendonck en Valkenswaard al hebben.
De Valkenswaardse Omroep Stichting (VOS) telt ongeveer 50 vrijwilligers. RTV Horizon is de streekomroep voor Heeze-Leende, Cranendonck en Waalre en heeft zo’n 35 vrijwilligers. Alle vrijwilligers zijn actief op het gebied van presentatie, techniek, redactie, verslaggeving, tekst-tv, teletekst en website.
Beide omroepen zijn al meer dan 20 jaar actief in de regio Zuidoost-Brabant. Met 83.000 inwoners in het nieuwe verzorgingsgebied is er een grote potentie voor de gezamenlijke streekomroep.