Wederom hoge kwaliteit wagens Brabantsedag

De 17 wagens van de Brabantsedag waren wederom prachtig en indrukwekkend. Aan de reacties van het publiek te horen, sprongen er enkele wagens echt uit. Dat waren onder meer ‘Ondergedoken joden gearresteerd’ van Vriendenkring Haisjô, ‘Zundert’ van de Lambrekvrienden,‘Rioolaanleg Eindhoven’ van Ietskes Schif en ‘Mensch en automaat’ van Vriendenkring Schenkels.
Het thema Krantenkoppen had alle wagenbouwersgroepen tot enorme creativiteit gebracht. Alle wagens waren met grote inventiviteit gebouwd. Zo zag het publiek een heus station met slagbomen voorbij komen, het Philipsdorp met sporters, een bloemencorsowagen en een stoomboot richting Canada. En natuurlijk moest het publiek de emigranten op de boot uitzwaaien met uitgedeelde witte doekjes.
Het spel bij de wagens was van opvallend hoge kwaliteit met goede uitgewerkte verhalen en inhoudelijke teksten waarbij het publiek vaak werd betrokken.
Op de foto Ge Wit ’t Oit Noit Nie met de prachtige wagen De Troubadours, Aalst. Op de kabelkrant staan foto’s van de wagens.