Stichting Mama Alice wint wederom transparantprijs

STERKSEL – Vol trots kan Stichting Mama Alice haar 10 jarige verjaardag vieren met het goede nieuws dat ze voor de derde keer de winnaar van de Transparant Prijs is geworden in de categorie kleine fondsenwervendeinstellingen.

Er zijn ongeveer 10.000 vergelijkbare kleine goede doelen stichtingen in Nederland, dus deze prestatie is een hele eer. De prijs, € 15000, gaat naar het goede doel dat met haar jaarverslag donateurs het beste informeert over haar inspanningen van het afgelopen jaar. De Transparant Prijs is een initiatief van PwC Nederland, ondersteund door de nationale Postcode Loterij die het prijzengeld voor de winnaars ter beschikking stelt. 30 september jl. werd de prijs in de Haagse Nieuwe Kerk door juryvoorzitter Herman Wijffels aan het team van Mama Alice uitgereikt.

De stichting heeft transparantie hoog in het vaandel staan, omdat elke donateur recht heeft op duidelijke, zichtbare informatie over hoe hun geld wordt besteed en welke maatschappelijke resultaten dit oplevert. Ook blijkt uit de verslaglegging dat in vergelijking met andere stichtingen overheadkosten bijzonder laag zijn, door de inzet van vele vrijwilligers en de eenvoudige maar correcte salarissen van medewerkers. Dit is het bewijs dat middelen beschikbaar gesteld door donateurs, sponsoren en samenwerkingspartners ook daadwerkelijk aan de kinderen en hun omgeving worden besteed!