'Opgewekt Heeze-Leende' timmert aan de weg

Sinds begin van het jaar is energiecoöperatie Opgewekt Heeze-Leende actief. In 2030 wil Opgewekt Heeze-Leende de gemeente volledig in haar eigen energiebehoefte laten voorzien. Dit wil de coöperatie realiserendoor met slimme en verantwoorde keuzes het energieverbruik binnen de gemeente te verlagen, en de benodigde energie zoveel mogelijk lokaal en duurzaam op te wekken. Bewustwording vinden ze belangrijk. Ze zijn daarom op zoek naar kleine projecten waarmee iedereen snel aan de slag kan. Een groot project betreft het vervangen van asbestplaten door zonnepanelen, iets wat vooral speelt in de agrarische sector. Een ander plan, waar al langer over nagedacht is, is het plaatsen van zonnepanelen op daken van agrariërs, waarbij deze zonnepanelen aan particulieren verhuurd kunnen worden. Komende periode zullen steeds meer partijen betrokken worden, zo ook basisscholen, architecten, aannemers en makelaars.