De basiself van Cranendonck Actief! met Koen van Laarhoven als aanvoerder.

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen komt Cranendonck Actief! met een lijst waarop 21 actieve en betrokken Cranendonckers staan. Allen komen op voor alles wat er leeft in Cranendonck. Dat kenmerkt ons als lokale partij. Hieronder presenteren wij ons basiselftal wat uitgebreider.
Onze (lijst)aanvoerder is Koen van Laarhoven. Koen zit sinds 2014 in de gemeenteraad, is sinds 2019 fractievoorzitter en een bekend gezicht in Budel. Zaken die bij Koen op extra aandacht kunnen rekenen zijn onderwijs, woningbouw en financiën. ‘Het is een grote eer om aanvoeder te zijn van een mooie club betrokken inwoners. We hebben actieve leden in alle kernen van Cranendonck. Zo weten we heel goed wat er speelt. De afgelopen periode waren we vaak kritisch op de burgemeester en wethouders. Vandaar ons motto: HET KAN BETER EN HET MOET BETER.’
Op twee staat David Morgan uit Soerendonk. David is een echt verenigingsmens. Zo zit hij in de organisatie van de (jeugd) Bonte Avonden in Roesdonk, clubscheidsrechter bij F.C. Cranendonck, Trainer/Coach van SV Budel MO17-1, voorzitter van de commissie meiden/vrouwen en lid van het hoofdbestuur bij SV Budel. Het verenigingsleven, cultuur en bouwen hebben bij David extra interesse.
Nummer 3 is Karel Boonen uit Maarheeze. Karel zit sinds 2014 in de gemeenteraad en is daar op veel onderwerpen een heel actief raadslid. Hij maakte een voorstel voor een lokaal referendum en beet zich o.a. vast in het bomendebacle in Budel, het gehannes rond Harlekyn of de zoveelste onnodige OZB-verhoging. Veel inwoners konden een beroep op hem doen wanneer ze problemen hadden met de gemeente. En als scheidsrechter leidt hij in het weekend menig voetbalpotje in goede banen.
Els van der Heijden-Boelens woont in Budel en veel mensen zullen haar kennen vanuit haar werk bij Zuidzorg. Zij is nieuw voor onze partij, staat op de vierde plaats, en wil zich vooral inzetten voor een sociale, zorgzame en sterke gemeente. Een gemeente die helpt en die ondersteunt. Er is de afgelopen jaren veel bezuinigd op zorg en teveel wordt van mensen verwacht dat ze zelf maar hun problemen moeten oplossen. Els is nu o.a. lid van de Zorgadviesraad en zit in bestuur van ‘Os Thoes’.
Als oud-politieman, als cliënt-ondersteuner binnen de WMO of als hulp bij belastingen is Andre Oud voor velen een bekend gezicht. Hij staat op plaats vijf en heeft tussen 2010 en 2018 ook al in de raad gezeten. Maar het bleef kriebelen. Vooral omdat hij dagelijks ziet hoe slecht de dienstverlening van de gemeente vaak is. Daarnaast is Andre een ware ombudsman: altijd bereid om mensen die vastlopen in de gemeentelijke bureaucratie te helpen.
Ons team bestaat verder uit nieuwe aanwinst Henri Tchornobay uit Dorplein op nummer 6. Hij is werkzaam geweest bij de voorloper van Lunet Zorg en de laatste 20 jaar voor zijn pensionering als onafhankelijk financieel adviseur. Hij wil zich o.a. inzetten voor leefbaarheid in de kleine kernen, zorgen dat initiatieven van inwoners worden ondersteund en meer gerichte woningbouw. ‘Daarbij zullen duidelijke keuzes gemaakt moeten worden’, aldus Henri.
Daarachter, op 7, volgt Erica de Graaf, al jarenlang een vaste waarde binnen Cranendonck Actief!, eveneens uit Dorplein. Als vrijwilligster is zij op vele terreinen actief, binnen Dorplein maar bij de de VVV en stichting Vocaal. Zij wil zich vooral sterk maken voor de kleine kernen, toerisme en de vele ondernemers die Cranendonck heeft.
Jose Corporaal, nu fractieondersteuner, uit Budel staat op plaats 8. Jose is de stille kracht binnen de partij. Zij brengt een schat aan ervaring mee vanuit zorg en welzijn en maakt vaak van heel dichtbij mee waar het aan schort. Voor haar staat altijd de mens centraal en niet de regels.
Kittie Raats uit Soerendonk, op 9, Harry Jochems uit Budel-Schoot op 10 en op 11 Cindy Stienen uit Maarheeze, maken ons elftal compleet.
Kitty is docente maatschappijleer geweest en wil zich vooral sterk maken voor een actief buitengebied. Daarbij dienen de wensen en behoeften van mensen die in het buitengebied wonen centraal te staan.
Harry is als militair uitgezonden geweest in missies. Zijn hart ligt bij veiligheid en leefbaarheid. Iedereen moet hetzelfde behandeld worden, dus geen pestgedrag, geen discriminatie en geen vriendjespolitiek. ‘Zodat jij kan en mag zijn die je bent!’
Cindy werkt bij de Pabo, is voorzitter van toneelgroep de Schakel en is in het verleden actief geweest in de ouderraad en bij CV de Muuzevangers. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt, is haar motto. Zij vindt Cranendonck Actief! de enige echte lokale partij: ‘wij luisteren naar de inwoners en doen er iets mee’.
Cranendonck Actief! is klaar voor de verkiezingen. Het kan beter, het moet beter!