NMC De IJzeren Man gaat vernieuwen

NMC De IJzeren Man in Weert heropende in het najaar van 2022 na een renovatie en richt zich nu op verdere inrichting. Financiële steun van het Interreg-project ‘Grenzeloos Landschapstoerisme’, Provincie Limburg, Stichting Provisus, Kiwanis Weert en Stichting Jo Bergmansfonds maakt dit mogelijk. Het project, ingediend door RLKM met twaalf partners uit de Maasvallei en Kempen~Broek, waaronder NMC De IJzeren Man, is goedgekeurd en ontvangt Europese financiering voor de komende drie jaar. Het doel is de ontwikkeling van landschapstoerisme in grensgebieden, met aandacht voor promotie, signalisatie en herinrichting van sites met aandacht voor het behoud van het landschap.

 

De herinrichting van NMC omvat een permanente presentatie, een doe- en ontdekplein, een vernieuwde website en tuin, gepland voor voltooiing in juni 2024.