Budels gilde volop in de prijzen op kringdag

Foto: Saskia Horst-Adams

BUDEL – Zondag 2 juni was in Bergeijk de jaarlijkse kringdag van kring Kempenland, waar ook het Budelse Gilde aan heeft deelgenomen. Bij de traditionele optocht door Bergeijk stonden veel mensen te kijken naar de kleurrijke parade vol trommels en vaandels. Na de massale opmars werden de wedstrijden afgewerkt, waar het Sint Joris-gilde Budel zich van haar beste kant liet zien. Zes prijzen werden door het Budelse gilde in de wacht gesleept. De tamboers wonnen maar liefst vier eerste prijzen, een eerste prijs bij de vendeliers jeugd en een bijzondere prijs voor het mooiste jongste koningsschild. Er wordt dan ook teruggekeken op een geslaagde kringdag. Informatie over het Sint Joris Gilde Budel vind je op www.sintjorisgildebudel.nl en op Facebook.