Grootste theaterparade van het jaar in aantocht

Foto: Malou Evers Fotografie

HEEZE – De tenten zijn verrezen en de wagenbouwersgroepen zijn hard aan het werk aan hun rijdende theaters. ‘Dichterbij Brabant’, het thema van de Brabantsedag 2024, verwijst zowel naar Brabantse dichters en gedichten als naar ‘het typisch Brabantse gevoel’. De zestien wagenbouwersgroepen gebruiken een werk van een Brabantse dichter als inspiratiebron. Dat gedicht is minstens vijftig jaar oud, geschreven door een dichter, die geboren is in het Hertogdom Brabant. De groepen vertalen dit nu naar een pakkend, poëtisch en prikkelend schouwspel, dat het gevoel van historisch Brabant overbrengt. De paradevolgorde en de onderwerpen is nu bekend gemaakt. Deze en meer informatie is te vinden op de site van de brabantsedag: www.brabantsedag.nl.