Onze ambities

RTV Horizon is een onmisbare, goed verbonden organisatie die op lokaal niveau de publieke mediataak uitvoert. We bieden nieuws, informatie en ontspanning op lokaal niveau. We willen informeren en maatschappelijk verbinden. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. En ondanks het feit dat onze sector professionaliseert streven we er naar om onze vrijwilligers centraal binnen de organisatie te laten staan. We zijn niet gedreven door een winst-doelstelling, hebben een programmastatuut en een betrokken Programma Bepalend Orgaan.

We plaatsen “inhoud” in al z’n verschijningsvormen in het hart van onze organisatie. Onze inhoud onderscheidt ons en is ons bestaansrecht. Onze inhoud distribueren we via onze media, aangepast aan de karakteristieken van deze media. Onze inhoud is onafhankelijk, lokaal en relevant voor de burger. 

Op journalistiek vlak vertalen we dit in de volgende journalistieke ambities. We bieden dagelijks het belangrijkste nieuws uit onze gemeentes en de omliggende regio, daar zetten we al onze media voor in. We richten ons op onderwerpen die maatschappelijk spelen, op de politiek, calamiteiten, cultuur en sport. We willen de menselijke dimensie naar voren brengen en steeds de vraag stellen: wat betekent dit voor de burger. We willen een verbindende factor zijn door maatschappelijke intiatieven te tonen en door mensen en organisaties met elkaar in contact te brengen.