Verkeersregels opfrissen in Heeze-Leende

Kent u alle gewijzigde regels in de Wegenverkeerswet? Weet u wat al die strepen op de weg betekenen? Waarschijnlijk is het al jaren geleden dat u uw rijbewijs hebt gehaald. Hoog tijd om uw kennis eensop te frissen!
Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland, afdeling Heeze-Leende, een rijvaardigheidstest, genaamd Opfris 3+. Deze landelijke test komt in de plaats van de Broem-cursus. Het traject bestaat uit drie dagdelen waarbij de nieuwe regels aan bod komen en waarbij de kennis van de bestaande regels opgefrist wordt. Dit onder leiding van een gediplomeerde verkeersvoorlichter.
U krijgt ook een boekje, uitgegeven door Verjo, waarin alle verkeersregels uitgebreid behandeld worden. Daarna kunt u een afspraak maken met onze plaatselijke rijschoolhouder, Lau Verberne, om een uur lang in uw eigen auto te gaan rijden, waarbij u zelf kunt aangeven op welke onderdelen van het verkeer u problemen ondervindt of onzeker bent.
De theorieochtenden zijn op 7, 14 en 21 oktober in dorpshuis ’t Perron. Dankzij een subsidieverstrekking door de gemeente en het SRE kunnen de kosten beperkt blijven. De theorie en het boekje zijn gratis en voor de rijles betaalt u € 25,- aan de rijschoolhouder.
U kunt zich aanmelden bij Piet Thurlings, tel. 2263374 of via e-mail vvnheezeleende@gmail.com.
Aanmelden kan tot 5 oktober.