Lid worden van Cliëntenraad WWB A2-gemeente

De Cliëntenraad WWB (Wet werk en bijstand en minimaregelingen) is een door de A2-gemeenten (Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard) ingesteld onafhankelijk adviesorgaan. De Cliëntenraad behartigt debelangen van de WWB-uitkeringsgerechtigden en de inwoners in de A2-gemeenten die van een minimuminkomen moeten rondkomen. De Cliëntenraad bestaat uit vertegenwoordigers van de doelgroep. Alleen de voorzitter is onafhankelijk en is dus niet WWB-uitkeringsgerechtigd. Op dit moment is de cliëntenraad op zoek naar een nieuw lid! In dit artikel staat meer over de raad en over het functieprofiel van een geschikte kandidaat.
Doel en aanpak
De Cliëntenraad signaleert problemen die zich voordoen bij de uitvoering van de Wet werk en bijstand en minimaregelingen. De Cliëntenraad geeft advies aan het dagelijks bestuur over het sociale beleid van de gemeenten en over de uitvoering daarvan. Voordat een voorstel van de afdeling Werk en Inkomen aan het dagelijks bestuur wordt aangeboden, wordt het ter advisering voorgelegd aan de Cliëntenraad. Het advies van de Cliëntenraad wordt gehecht aan het voorstel. Naar aanleiding van het advies wordt een voorstel eventueel aangepast.
Functieprofiel
Voor de Cliëntenraad zijn wij op zoek naar een lid dat affiniteit heeft met de Wet werk en bijstand en interesse heeft in de ontwikkelingen op het gebied van schuldhulpverlening en het minimabeleid. Vanwege de spreiding van de leden over de deelnemende gemeenten gaat onze voorkeur uit naar een kandidaat uit Heeze-Leende.
De reguliere vergaderingen van de cliëntenraad vinden circa acht maal per jaar plaats. Op verzoek van een meerderheid van de leden van de Cliëntenraad, de voorzitter of de secretaris, kan er tussentijds een vergadering plaatsvinden. Er is sprake van een vrijwilligersvergoeding van 45,00 euro per vergadering.
Geïnteresseerd?
Heb je interesse om lid te worden van de Cliëntenraad, dan kun je vóór 22 september 2014 een sollicitatiebrief sturen naar de afdeling Werk en Inkomen, Hofnar 2, 5554 DA te Valkenswaard t.a.v. F. Donk, manager Werk en Inkomen. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de voorzitter, de heer F. Goossens op telefoonnummer 040-2042391.