Inwoners Heeze-Leenden tevreden over afvalinzameling

Inwoners van Heeze-Leende zijn tevreden over de afvalinzameling in hun gemeente. Dat blijkt uit een enquête van de gemeente. Per 1 januari 2012 is in de gemeente de inzamelfrequentie van het restafval(grijze kliko) en het Groente-Fruit- en Tuinafval gewijzigd: het GFT-afval wordt nu iedere week ingezameld, het restafval eenmaal per 4 weken. Daardoor wordt het GFT-afval beter gescheiden en is er een afname van de hoeveelheid restafval.

De ondervraagden geven aan meer afval te gaan scheiden als meer verschillende soorten afval huis-aan-huis worden ingezameld. Zo wil de helft van de ondervraagden ook een aparte inzameling van blik en/of drankkartons.

65 procent van de ondervraagden heeft geen idee hoe hoog de afvalstoffenheffing is, die men jaarlijks betaalt. De ondervraagden geven aan gevoelig te zijn voor een financiële beloning bij goed scheidingsgedrag. Een gemiddeld gezin (140 liter grijze kliko en 140 liter groene kliko) betaalt per jaar € 125 aan afvalstoffenheffing; de laagste afvalstoffenheffing in de regio.