Heren 1 hockeyclub Cranendonck debuteert met punt in 3e klasse

Heren 1 van hockeyclub Cranendonck heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen in de derde klasse met 3-3 gelijk gespeeld in Panningen tegen Peel & Maas. In de eerste helft was het Cranendonck dat veelruimte kreeg om te hockeyen. Na enkele aanvallen was het Joost Groenen die een scherpe dieptepass gaf op Michael van den Eijnden. Hij wist hier wel raad mee en scoorde het eerste doelpunt in de 3e klasse: 0-1.
Peel & Maas leek hierdoor verrast, en had even nodig om zich te herpakken. Vlak voor rust werd de gegeven strafcorner verzilverd, waardoor de ruststand 1-1 werd. Na rust was Peel & Maas sterker, wat in een vreemde situatie in de cirkel tot een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg leidde.
Cranendonck counterde daarna razendsnel na een strafcorner, waardoor de pass van Jan van Berkel bij Wesley Slooven terecht kwam. Hij schoot vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek raak met de backhand: 2-2. Cranendonck kreeg meer geloof in een stunt en de scoop van Joost Groenen die daarna volgde kwam bij Michael van den Eijnden terecht. Hij stuitte op de keeper, waarna de rebound voor Jan van Berkel was. Doordat hij op zijn stick werd geslagen, en er geen voordeel uit voortkwam, kreeg Cranendonck een strafbal. Michael van den Eijnden tekende hiermee voor zijn 2e goal van de wedstrijd: 2-3.
Peel & Maas probeerde daarna uit alle macht naar voren te hockeyen, waardoor ze via een backhand nog tot 3-3 kwamen. Met de terugkeer van Tijs Cardinaal – na blessureleed – in het team en het eerste punt in de derde klasse op zak, staat ons een mooi seizoen te wachten. We hopen jullie allemaal volgende week bij de thuiswedstrijd tegen Liempde, te zien. We spelen om 14.30 uur op Sportpark de Romrijten.