Sms-prijs Brabantsedag naar Son en Breugel

De familie Clerx uit Son en Breugel heeft de winnende sms verstuurd voor de HWV Publieksprijs van de Brabantsedag 2014. Na afloop van de cultuurhistorische optocht stemden zij op de wagen ‘Landverhuizingnaar Canada’ van Vriendenkring Van Gaal, die zowel deze publieksprijs als de titel ‘algemeen winnaar’ in de wacht sleepte. Afgelopen zaterdag ontving de familie uit handen van Jos van der Linden van de Heezer Winkeliersvereniging de mooie prijs: een PlayStation. Hierbij was ook een grote afvaardiging van Vriendenkring Van Gaal aanwezig.
Wendy Clerx is met haar gezin, man Marcel en dochter Ellis, al jaren een trouwe bezoeker van de Brabantsedag. “Ieder jaar zijn we weer onder de indruk van de kwaliteit van de wagens. De manier waarop Vriendenkring Van Gaal dit jaar het publiek bij hun spel betrok, door iedereen een wit zakdoekje te geven, was fantastisch! We waren het er unaniem over eens dat deze groep onze stem verdiende.”
“De publieksprijs is voor wagenbouwers een zeer belangrijke prijs,” vult Dirk van Gaal, voorzitter van de winnende wagenbouwersgroep, aan. “Natuurlijk is de juryprijs van grote waarde, maar dat het publiek onze creatie heeft weten te waarderen, vinden we prachtig.”
Sinds een aantal jaar is SMS-voting een onderdeel van de HWV Publieksprijs. Deze uitslag telt voor 50% mee. De andere 50% wordt bepaald door een publiekspanel.