HSLnet neemt glasvezelverbinding over van Rabobank Dommelstreek

Op donderdag 25 september nam Coöperatie HSLnet u.a. de glasvezelverbinding van Eindhoven naar Heeze over van Rabobank Dommelstreek. Rabobank Dommelstreek heeft een glasvezelkabel en mantelbuis in eigendom die zij niet meer gebruikt. HSL-net kan de mantelbuis en inliggende kabel goed gebruiken, omdat dit hen veel graafwerkzaamheden scheelt. Daarom heeft Rabobank Dommelstreek de bestaande verbinding vanuit haar coöperatieve gedachte aan HSLnet aangeboden tegen een symbolisch bedrag van € 1,00. Voorzitter van de Raad van Beheer van HSLnet, Harry Roumen, secretaris Wim Jaken penningmeester Marten de Lange overhandigden een cheque met het symbolisch bedrag van € 1,00 aan directievoorzitter van Rabobank Dommelstreek, Adri Geerts.
Coöperatie HSLnet legt in heel Heeze-Leende glasvezel aan, in de kernen, in het buitengebied en op bedrijventerreinen. Alle kernen (Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel) en Bedrijventerrein De Poortmannen in Heeze zijn reeds voorzien van glasvezel. HSLnet wil zo snel mogelijk ook in het buitengebied aan de slag.
Tweede verbinding
Voorzitter Harry Roumen: “Voor HSLnet is dit een mooie kans om zeker te zijn van een dubbele verbinding van Heeze-Leende naar het knooppunt in Eindhoven. Vanuit Eindhoven is Heeze-Leende met de rest van de wereld verbonden. Een tweede verbinding is van belang voor als er onverhoopt iets gebeurt met één van de twee verbindingen. Zo blijft er altijd één verbinding werkzaam.”