Elkaar vooruit helpen in Budel-Schoot

ier volgt een verslag van sociaal makelaar Mariëtte Claessens uit Budel-Schoot. Zij helpt ouderen en hulpbehoevenden aan een maatje, of aan een hulp voor kleine klusjes in huis of in de tuin.

‘Afgelopen zaterdag had Joep van 16 jaar oud een afspraak met mij om samen even naar Greetje te gaan. We zouden namelijk 40 viooltjes in haar tuintje gaan zetten. Deze had ze gekregen voor haar 92ste verjaardag. Greetje kan zelf haar tuin niet meer bijhouden en daarom was de tuin wat verwilderd. Joep en ik hebben even de mouwen opgestroopt en de heg en planten gesnoeid. Dit onder nauwkeurige instructies en toezicht van Greetje zelf. De verouderde planten hebben we eruit gehaald en de viooltjes geplant.

Het resultaat mocht er dan ook zeker zijn! In plaats van alleen viooltjes planten, hebben we de hele tuin een kleine make-over gegeven. Uiteindelijk zijn we de tel kwijt geraakt hoe vaak Greetje heeft gezegd: “Oh, wat is het mooi en wat ben ik hier blij mee.” Het is toch geweldig dat jonge mensen zoals Joep even tijd maken voor een ander en hierbij ook nog dingen kunnen leren. Greetje heeft Joep namelijk flink bijgespijkerd met al haar kennis van groen.Wat is het toch mooi om te zien dat jong en oud hier elkaar weer mee geholpen hebben. Hopelijk kan ik nog veel meer van dit soort uitwisselingen van kennis, kundigheid en behulpzaamheid tussen jong en oud bewerkstelligen. En hopelijk wil iedereen, jong of oud, in Budel-Schoot mij daarmee helpen’.

SchootVoorElkaar is een initiatief van het dorpsplatform Sterk Schoot, Oranje fonds en ZuidZorg.

Mariëtte Claessens, Sociaal Makelaar SchootVoorElkaar