Opening Natuurpoort De Plaetse, Heeze

Vrijdag 24 oktober wordt Natuurpoort De Plaetse in Heeze geopend.
De omgeving van De Plaetse (einde Rul) in Heeze gaat onderdeel uitmaken van het netwerk van Brabantse Natuurpoorten.

Voor deontwikkeling van Natuurpoort De Plaetse hebben Stichting Sterk in Werk, Kempenhaeghe, gemeente Heeze-Leende, Visit Brabant, familie Snoeijen van Heidecafé D’n Vrije Vogel, Stichting Het Kempisch Heideschaap en Staatsbosbeheer de krachten gebundeld.
De Plaetse heeft zich het afgelopen jaar ontwikkeld tot een plek waar het bruist. Deelnemers van Stichting Sterk in Werk en Kempenhaeghe zijn er aan het werk in onder meer de groenten en heidetuin; zij voelen zich verantwoordelijk en zijn blij met hun taken. Maar ook enthousiaste recreanten hebben een jarenlang gekoesterde wens in vervulling zien gaan: het aangenaam kunnen verpozen op één van de mooiste plekjes in Brabant onder het genot van een hapje en drankje. Ondernemer Arjen Snoeijen werkt met streekproducten en een breed netwerk in de directe omgeving, zodat De Plaetse ook een toegangspoort is naar Heeze.
Sleutel tot de Brabantse natuur
Brabantse Natuurpoorten zijn hét startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. De bezoeker vindt er een prachtige, groene omgeving, ruime parkeergelegenheid, een horecavoorziening en informatie over de natuur en routes. Ook deze Brabantse Natuurpoort is onderdeel van het fiets- en wandelroutenetwerk. Bij iedere Brabantse Natuurpoort staat een stalen sleutel als herkenningspunt. Brabant breed zijn er inmiddels veertien Natuurpoorten geopend en wordt het netwerk in 2015 voltooid tot 30 poorten.