Daniëls geeft vanavond lezing over geschiedenis bibliotheken

Vanavond geeft Wim Daniëls, geboren in Aarle-Rixtel, een lezing in Dorpshuis ’t Perron in Heeze. De lezing gaat over de geschiedenis van de bibliotheek vanaf de Griekse Oudheid totnu. Daarbij is er speciale aandacht voor de manuscriptenverzamelaars uit de vijftiende en zestiende eeuw, onder wie Arnoud van Eyndhouts, een man uit Aarle-Rixtel, die in de zestiende eeuw in Venetië bibliothecaris was in dienst van Diego Hurtado de Mendoza.
In zijn nieuwe boek ‘De taal achterna’ wijdt Wim Daniëls ook een hoofdstuk aan deze bijzondere bibliothecaris, die zich vooral bezighield met het verzamelen van teksten uit de klassieke oudheid. In Italië noemde hij zich Arnoldus Arlenius (= Arnoud afkomstig uit Aarle).
Wim Daniëls houdt de lezing op uitnodiging van De Vrienden van Bieb Heeze; zij ondersteunen met deze activiteit de bibliotheek in Heeze. De avond start om 20.00 uur. Na afloop kunnen aangekochte boeken worden gesigneerd. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa van ’t Perron à € 10,00. Bent u lid van de Bibliotheek Heeze dan kunt u in de bibliotheek een kaartje kopen voor € 6,00.
Wilt u ook vriend worden van de Bieb Heeze, kijk dan eens op ww.vriendenvandebiebheeze.nl.