Aanleg fietspad tussen Geldrop-Heeze

Dinsdag 28 oktober is Staatsbosbeheer gestart met de aanleg van een semi-verhard fietspad op de Strabrechtse heide tussen Geldrop en Mierlo. Het fietspad wordt aangelegd ter hoogte van Manege Meulendijks.De lengte bedraagt zo’n 400 meter en het pad wordt 2 meter breed. Voor de aanleg wordt gebruik gemaakt van een bestaand pad, er wordt geen nieuw pad aangelegd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind volgende week gereed, afhankelijk van de weersomstandigheden. De aanleg van het fietspad dat aansluit op de Strabrechtse heideweg en de Rulse dijk is een lang gekoesterde wens van zowel recreanten als fietsers die de route gebruiken voor woon-werkverkeer. De realisatie van dit fietspad past ook bij de inzet van Staatsbosbeheer en de gemeente Heeze-Leende om bezoekers maximaal van natuurterreinen te kunnen laten genieten.
Gedurende de aanleg is het pad tijdelijk afgesloten voor wandelaars, fietsers en ruiters in verband met de aanwezige machines en werkzaamheden. Kort na het aanbrengen en walsen van de nieuwe verharding wordt het pad direct opengesteld, naar verwachting uiterlijk eind volgende week.
Grauwacke
Het nieuw aan te leggen fietspad bestaat uit gebroken natuursteen genaamd “Grauwacke”. Staatsbosbeheer heeft gekozen voor natuursteen omdat het een natuurlijk product betreft dat zeer onderhoudsvriendelijk is.
Financiering
Het fietspad wordt aangelegd in opdracht van Staatsbosbeheer en gefinancierd door de gemeente Heeze-Leende.