Eerste overwinning voor Waalre

Voorafgaand aan de wedstrijd Waalre-DOSKO’32 was het duidelijk dat Waalre de wedstrijd moest winnen, wilde Waalre nog een kans maken in de strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Tijdens de wedstrijd bleek Waalre zich bewust van deze opgave. Na driekwart van de wedstrijd nam Waalre het risico om de overwinning te forceren. Het nemen van dit risico betaalde zich uit in de eerste punten van de competitie.Waalre begon de wedstrijd als lantaarndrager van de competitie met nul punten uiteraard niet met volle overtuiging. Tegenstander DOSKO’32 had ook niet de beschikking over een tank zelfvertrouwen door twee achtereenvolgende 6-1 nederlagen. Beide ploegen begonnen daardoor voorzichtig aan de wedstrijd.

Moed putten;
De eerst twintig minuten was de ploeg uit Duizel iets gevaarlijker. Dosko’32 creëerde enkele kleine kansen nog zonder resultaat. Waalre concentreerde zich in eerste instantie op een dichthouden van de verdediging en trok zich terug op eigen helft. Gaande weg de eerste helft kregen de Waalrenaren het vertrouwen om ook in offensief opzicht zich met de wedstrijd zich te gaan bemoeien. Dit resulteerde in de 24e minuut in een goede kans voor de hardwerkende Maarten Nuwenhoud die net onvoldoende zijn linkerbeen tegen de voorzet van Mitch Schellekens kreeg. Waalre putte uit deze kans moed en creëerde een licht overwicht waaruit meer kansjes ontstonden. Tegen het rustsignaal kwam uit het overwicht de grootse kans maar Maarten Nuwenhoud twijfelde tussen het gaan voor een eigen doelpunt of voorzet waardoor de kans verloren ging.

Risico;
Na de rust ging Waalre voluit voor de overwinning. In de 48e minuut werd vanuit een goede lopende Waalre aanval een goed schot van Jasper de Krom nog net op tijd door een DOSKO verdediger gekraakt. Even later brak middenvelder Luuk Ooms door aan de linkerkant. Zijn inzet kon net aan niet tot een doelpunt worden verlengd en ging voorlangs. Na 65 minuten koos trainer Roland Vlemmix om vol op de overwinning te gaan. Preventief werd net van blessure herstelde verdedigende middenvelder Jasper de Krom gewisseld voor aanvaller Han van de Sanden. Daarnaast werd vrije verdediger Twan van de Kooij naar de spits gestuurd. Binnen mum van tijd resulteerde dit in eerst twee kansen voor Waalre en daarna een grote kans voor DOSKO’32 in een één tegen één situatie. Christian Fehlhaber redde zeer zich bekwaam uit deze situatie en zette Waalre in de tegenaanval. Rechtsbuiten Han van Sanden kwam in een kansrijke aanval en wist via een voorzet na een slimme overstap van Louis van Kuringen de vooruit geschoven Twan vd Looij te bereiken. De routinier van Waalre wist deze kans koelbloedig te benutten en schoot in de 70e minuut de 1-0 binnen achter doelman Klomp.

Hectische slotfase;
Deze verdiende voorsprong voor Waalre kwam direct onder druk te staan doordat scheidsrechter Dammers Mitch Schellekens uit het veld stuurde na een tweede gele kaart. Trainer Fred Verspaget van DOSKO’32 bracht daarna direct een extra aanvaller binnen de lijnen om de gelijkmaker te forceren. Deze wisseling had een hectische fase tot gevolg met de beste kansen voor Waalre uit de counter. Beide ploegen slaagden echter niet meer tot score te komen waardoor Waalre de eerste punten van deze competitie binnen haalde.

De volgende wedstrijd speelt Waalre uit in Luyksgestel tegen het op de tiende plaats staande De Raven. Een belangrijke wedstrijd om terug in de competitie te komen om degradatie te ontlopen.