Opleiding wagenbouwers goed ontvangen

Op 20 november heeft de laatste cursusavond van de Parade Opleiding Brabant (POB) 2014 plaatsgevonden. De cursus, bedoeld voor wagenbouwersgroepen die hun kennis en expertise op het gebied van wagenontwerpen en alle aspecten die dat met zich meebrengt willen vergroten, is een succesvol initiatief gebleken. In totaal namen 22 cursisten van diverse wagenbouwersgroepen deel.
De lessen werden gegeven door zeer ervaren Brabantsedag-ontwerpers, maar ook door experts van buitenaf. Iedere les bestond uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte waarbij de cursisten met een vraagstuk vanuit hun eigen wagenbouwersgroep aan de slag konden gaan. Het gehele ontwerpproces kwam aan bod. Van conceptueel denken tot daadwerkelijk een gehele presentatie op de weg.
Het is de bedoeling dat de Parade Opleiding Brabant in 2015 opnieuw georganiseerd wordt. Mede dankzij de nuttige feedback van de deelnemers kan er weer een inhoudelijk, sterk geheel neergezet worden. Deze cursusreeks zal naar waarschijnlijkheid weer in het najaar plaatsvinden zodat dit parallel loopt met de themabekendmaking. De opgedane kennis en ervaringen kunnen zo worden meegenomen voor het ontwikkelen van het nieuwe ontwerp.
Daarnaast worden er aanstaand voorjaar op verzoek van de wagenbouwers een aantal extra workshops neergezet die los staan van de POB. Het gaat om onder andere een workshop spel, geluid en decoratietechnieken.