Eerste stappen Centrumplan Maarheeze gezet

Maarheeze – Het zal nog even duren voordat het opgestart wordt, maar het concept Centrumplan Maarheeze is klaar. Na gesprekken met onder meer de heemkundekring, buurtbeheer, KBO, ondernemers en de bevolking zijn er een aantal mogelijkheden uitgewerkt. Een optie heeft nu de voorkeur.

Het bureau Kuiper Compagnons heeft in het rapport ‘Mooi Maarheeze’ de mogelijkheden voor het dorp gepresenteerd. Maarheeze is een dorp dat bestaat uit een aantal losse gedeeltes die als een soort kralensnoer aan elkaar zitten. De losse gedeeltes, de kralen, moeten meer aansluiting vinden op elkaar.

Als meest realistische optie om het dorp te verbeteren, kiest het bureau voor het aantrekkelijker maken van de Stationsstraat, die als een snoer door Maarheeze loopt. Daarbij moeten de ‘kralen’ aan dat snoer, zoals het gebied rond de voormalige St Josephschool, de Smeltkroes en het oude centrum rond de kerk ook aangepakt worden.

“We gaan van het dorp meer een geheel maken”, zegt wethouder Frans Kuppens (Centrum visie Maarheeze in zijn portefeuille). “Het is de bedoeling met weinig middelen veel te verbeteren.” Hij benadrukt dat er nog weinig vastligt: “Het gaat om een concept, de komende tijd gaan we dat verder uitwerken.” De mening van inwoners zal in dat proces ook meegenomen worden volgens Kuppens.