Kerstconcert Jeugdorkest SMG

Op dit moment is het ZMG ( Zurriks Muziek Gezelschap ), jeugdorkest van het SMG, zich aan het voorbereiden op hun kerstconcert op 21 december 2014. Ze oefenen wekelijks op donderdagavond in Den Donck.Dit orkest telt momenteel 10 muzikanten. Ze spelen verschillende instrumenten: klarinet, saxofoon, trombone, trompet en drum.

Speciaal voor dit concert wordt het jeugdorkest uitgebreid. Een 7 tal jonge muzikanten van het SMG, die enkele jaren geleden nog in het jeugdorkest speelden, komen het orkest versterken. Ook enkele jonge muzikanten, die pas vanaf dit jaar een opleiding volgen op een groot instrument, doen enkele liedjes mee. Daarnaast zullen de blokfluiters ook enkele liedjes laten klinken in de kerk.

Het jeugdtoneel kpj-sos van Soerendonk zal ook deelnemen aan dit kerstconcert. Zij zullen een aantal kerstverhalen uitbeelden en vertellen op het podium. Het kerstconcert zal plaats vinden in de kerk St. Jan Onthoofding te Soerendonk om 19 uur. De kerk zal omgetoverd worden in een echte kerstsfeer. De inkom is gratis.